torsdag 20 januari 2011

God eftermiddag!

Vi har hunnit med mycket sedan sist. Efter tva dagar i Siam Reap begav vi oss mot Phnom Phen, dvs. Kambodjas huvudstad. En stor stad med 8 miljoner invanare och minst lika manga mopeder. Har besokte vi Killing Fields och det gamla fangelset S21 (toul sleng). Var en upplevelse i sig med mycket starka kanslor. Kambodja har en mork historia bakom sig. Men lite ljusa stunder hade vi allt! En cykeltur genom staden dar vara chaufforer cyklade runt oss till sevardigheter. Fick ocksa skada en vacker solnedgang.

Efter Phnom Phen vantade staden Shnoukville och nagra dagar med sol o bad. Bodde i sma bungalows dar vi med vara myggnat upphangda i taket lyckades vi halla oss borta fran alla tankbara kryp. Blev en heldag pa den vackra Otres beach, dar vi i stort sett kunde sola i fred. God mat o trevligt sallskap under kvallarna! Kambodja var ett jatteharligt land med en glad o hjalpsam befolkning. Vi skulle garna aka dit igen!

Men nu sa befinner vi oss i Vietnam o i staden Saigon. Igar korsade vi gransen mellan Kambodja och Vietnam vilket var betydligt mer bekvamt an vid Thailand/kambodja gransen. Vi fortsatte vidare till staden Chau Doc dar vi i stort sett var ensamma turister. Akte pa en motorcykeltur genom den lokala byn och upp pa ett 3 km hogt berg. Darifran hade vi en perfekt vy over solnedgangen!

Som sagt sa befinner vi oss nu i Saigon och ikvall ar sista kvallen med Gap Adventure gruppen. Imorgon besoker vi Ho Chi Minh tunnlarna och sedan ar vi pa egen hand i detta land! Med lokalbussen lamnar vi Saigon och beger oss till kusten. Det kommer ta 10 timmar, sittandes pa obekvama saten... som tur ar har vi en vacker destination och nastan tva veckor pa stranden.

(Eftersom att vi befinner oss i ett kommunistiskt land ar Facebook blockerat sa rakna inte med nagra statusuppdateringar)

Ha det bra i kylan!
xoxo,
Jossan o Linnea

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar