torsdag 24 februari 2011

svart, vitt & allt daremellan

Att kunna infinna sig i att det faktiskt ar skont med molniga dagar, regnskurar & blast har jag aldrig riktigt kunnat anamma forrut.

Den klassiska chaterhetsen kan vi liksom se forbi nu. Vi behover inte stressa ner till stranden, som alla andra svenskar gor har nere. Vi behover inte slass om solstolar och paraplydrinkar langst strandkanten. Vi kan faktiskt noja oss att ligga pa sanden, ga sa langt som 100 m for att kopa oss nagot gott att dricka (pa 7 eleven,vilket en svensk aldrig skulle gora) eller rentav ga upp fran stranden,satta oss inne pa ett cafe for att faktiskt fa njuta av en islatte eller kanske tva. En kall chang eller lite pad thai.
Den stereotypiska chatershetsen existerar inte for oss. Och. Skont ar det.

Sedan vi kom till Phuket har vi knappast tagit det lugnt. Istallet har Linnea kort runt pa oss i varan fina moppe. Blasta blondiner som vi emellanat kan vara missade vi saklart en massa uthyrningar (utanfor hotellet tom.) Men vi lyckades hitta en sot liten Honda med fina roda hjalmar som vi lyckats foralska oss i. Vi har dock lyckats fa punka pa bada dacken da vi blev nagot lyriska av den fina utsikten uppe vid Buddhastatyn. Men det klarade den sota lilla thaigubben pa cirka 5 minuter.

Familjen Rosell ar rutinerade resefolk som ar grymma pa att undvika turistfallorna, sadant som vi lart oss allt eftersom. Sa var budget haller val ganska sa bra :) En battur med hela sallskapet till freedom beach var mys pa hog niva. Vi lat dock sallskapet aka ensamna till phi phi eftersom vi spenderat nagra dagar dar redan. Annars glider vi mest runt har. Tidsuppfattning har vi nollkoll pa men gardagen hade jag lyckats lagga pa minnet da jag faktiskt fyllde 21. Vacker sang fick jag pa morgonen av frugan. Svensk frukost, heldag pa stranden som avslutades med en valfortjant fotmassage. Kvallen spenderades pa Rico s dar vi bada njot av en flaska rodvin, alldeles for god mat och annu mer dricka framat midnatt. En underbar fodelsedag helt enkelt. Jag blev ocksa extra pamind av alla fina grattishalsningar vilka fina vanner & familj jag har hemma. Det kan jag leva pa ett bra tag framover.

Pa sondag far vi vinka av familjen Rosell & Jocke da de far hem till kalla Sverige medan vi fortsatter var resa ner till Bali. Det ska bli spannande med ett nytt land, ny kultur, nya manniskor & framforallt var utmaning - yoga & meditation. Men forst ska vi njuta av vara sista dagar har nere i kata med vart fina sallskap. Bilder finns snart pa var pixbox !!

En massa kramar till er dar hemma !

xoxo,
Linnea & Jossan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar