måndag 5 oktober 2009

Tjingilingplingplingdingeliding

Buenas noche

En ny dag, nya tag. Jossan har ju berättat om vår plan för de kommande månaderna, och det känns bra, det här blir bra. Tror att det är viktigt att ha något att fokusera på när man är här. Annars kan nog hela situationen bli lite för påfrestande. Jobb, jobb, jobb, sova, sova, sova... nu har man iaf ett gym att gå till och massa pass att prova på :)

Jag har jobbat dag, klockan ringde 06.00 och då var det bara att lämna den varma sängen där man låg nedgosad på loftet (så fort vi får hit en kamera ska vi lägga upp bilder så ni får se hur vi har det här uppe, i Oslo, i vår lägenhet). Hoppade i mjukisarna och fleecetröjan. Hur skönt som helst med arbetskläder, då behöver man inte sätta på sig några fina kläder på morgonen! praktiskt värre, mindre tvätt också för den delen. NEJ, vi har ju inte berättat om första gången vi tvättade här i Oslo förra söndagen. Lägger det i en väldigt stor parantes

(Ganska kul grej egentligen. Tvättmaskinen var ledig, dessvärre var torkställen upptagna men vi tänkte att vi kör ändå. Och det här var alltså första gången vi tvättade på FYRA veckor! ni kan ju tänka er hur mycket strumpor och trosor det motsvarar. Det mesta fick helt enkelt åka karusell, jag lyckades till och med få med Jonas handduk. För det första var det ett mysterium att komma på hur tvättmaskinen fungerade, men när det väl var utklurat snurrade det på som aldrig förr. När de två proppfulla maskinerna var klara tog vi med oss allt tillbaka till lägenheten. Vi har ett litet torkställ som Jossans föräldrar hade med upp men det räckte inte långt. Så det hela slutade med att vi hade trosor, tröjor, strumpor och bh:ar hängandes i fönstret, på handtagen till köksluckorna, på alla stolar, i trappen till loftet... ja ÖVERALLT hängde det kläder. Luftfuktigheten var hög härinne och tog ca. två dygn innan allt var torrt)

Back to the day: Åt i vilket fall som helst jättegod havregrynsgröt imorse, och nej jag är inte ironisk som många andra gånger, den var faktiskt riktigt tasty. Väl på jobbet fanns det tusen saker att göra. Som tur var jobbade jag med Christoffer som är världens snällaste och som alltid hjälper till om det är något. Får alltid en klapp på axeln och ett "bra jobbat" av honom :) sånt som ger ny energi och glädje till att gå till jobbet dagen efter! Har hunnit med en hel del spring, uppackande av varor, iskalla händer och några missöden (råkade tappa en burk med sursilld, ni kan ju tänka er lukten).

Väl hemma blev det knäckemackor med banan och kaffe med frugan innan det var dags för henne att dra iväg till jobbet. Hon var inte alltför exalterad och inte blev det bättre när cykelnyckeln och delinyckeln var borta. Paniken spred sig i Jossans kropp när vi båda kutade fram och tillbaka på de 20 kvadratmetrarna och letade. Jag menar, hur kan man förlägga något på vår boyta? vi letade på ett tag, tills det visade sig att den låg på "nyckelstället" där ingen av oss hade letat, haha.

Ikväll ska jag laga till en chili sin carne med bulgur, tror att det kan bli riktigt gott! och det finns ingen bättre krydda än hungern. Vi har gjort värsta schemat nu där vi planerat maten för veckan och matlådor osv. Känns bra att ha det gjort så man vet i förväg vad man ska laga.

Talk to ya later alligator (och ja jag känner mig lite ensam och har inget att göra, det är därför det här inlägget är sjutusenfemhundraarton kilometer långt)

xoxo, Mozart and the wale.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar